Politica de Confidentialitate

S.C. ANDRUSCA SI ALEXA S.R.L. se obliga de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizeaza utilizatorii site-ului.

In conformitate cu dispozitiile Legii 365/2002 privind comertul electronic, S.C. ANDRUSCA SI ALEXA SRL S.R.L, in baza art. 1 pct. 15 din aceasta lege poate solicita urmatoarele date: informatii care pot permite sau facilita efectuarea tipurilor de operatiuni specifice comertului electronic, precum un cod de identificare, numele sau denumirea,domiciliul ori sediul, numarul de telefon, adresa de posta electronica, numarul de inmatriculare sau alte mijloace similare de identificare, codul de inregistrare fiscala, codul numeric personal şi altele asemenea.

Toate datele cu caracter personal sunt colectate cu respectarea principiilor fundamentale privind protectia datelor cu caracter personal, respectiv principiul colectarii datelor doar in baza legii (interes legitim), principiul minimizarii colectarii datelor cu caracter personal, colectarea se efectueaza numai cu consimtamantul prealabil al clientului si datele sunt colectate numai pentru incheierea sau executarea unui contract.

Consimtamantul prealabil exprimat in format electronic conform art. 36 GDPR prin acceptarea neechivoca a termenilor si conditiilor de folosire a site-ului.

Interesul colectarii datelor cu caracter personal este efectuat in temeiul Legii 365/2002, a Directivei 2000/311/CE, a Regulamentului nr. 679/2016. Astfel, datele colectate respecta principiul minimalizarii colectarii datelor, acestea fiind solicitate progresiv in functie de solicitarile clientului.

Persoanele vizate sunt informate cu privire la procesul de prelucrare a datelor cu caracter personal prin citirea politicii comerciantului cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, luand astfel la cunostinta de drepturile garantate de lege, respectiv: de a fi informate cu privire la prelucrarea cu caracter personal (art. 13 GDPR); accesul la datele cu caracter personal (art. 15 GDPR); de interventie asupra datelor cu caracter personal (art. 14 GDPR); de a nu fi supuse unei decizii individuale cu caracter automat (art. 22 GDPR); de a se opune prelucrarii datelor personale care le privesc (art. 18 GDPR); de a solicita rectificarea(art. 16 GDPR), actualizarea ori stergerea datelor (art. 17 GDPR) in conditiile  legii, inclusiv in cazul datelor cu caracter personal prelucrate pentru scopuri de marketing direct, acest drept poate fi exercitat oricand, in mod gratuit si fara justificare;    dreptul de portabilitate a datelor (art. 20 GDPR); de a se adresa justitiei in cazul in care s-au constatat incalcari ale legislatiei in materie.

Persoanele vizate isi pot exercita aceste drepturi trimitand un e-mail catre office@pantoficustil.ro.

Consimtamantul persoanelor vizate este obtinut prin informarea prealabila a acestora cu privire la termenii si conditiile de utilizare a site-ului precum, cu privire la politicile de protectie a datelor cu caracter personal, inclusiv politica de folosire a cookies-urilor, prin bifarea unei casute ce permite accesul efectiv in site.

S.C. ANDRUSCA SI ALEXA  S.R.L. prelucreaza date cu caracter personal in scopul aducerii la indeplinire a obiectului sau de activitate si a indeplinirii contractului cu clientul. Scopul colectarii datelor este informarea clientilor despre produse, oferte speciale, comunicarea promotiilor si concursurilor organizate de noi si pentru a trimite clientului/cumparatorului confirmarea comenzilor, de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului. De asemenea ele permit accesul la anumite parti ale site-ului www.pantoficustil.ro cum ar fi reutilizarea adreselor deja salvate, posibilitatea de a vedea istoricul comenzilor anterioare, etc.

Pentru newsletter datele dumneavoastra cu caracter personal sunt pastrate pe durata de viata a newsletter-ului sau pana cand ne veti notifica ca nu mai doriti sa primiti newsletter-ul. Atunci vom distruge datele dumneavoastra personale din baza de date.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune a acestuia, politica de protectie a datelor cu caracter personal si politica privind cookies, care sunt comunicate in cadrul Site-ului la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

Ulterior crearii Contului, utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului, a politicii de privind protectia datelor cu caracter personal, precum si cu privire la politica cookies.

Operatorul poate furniza datele cu caracter personal ale Cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, parti terte, dar numai in baza consimtamantului prealabil exprimat de persoana vizata si avand la baza un angajament care este menit sa asigure confidentialitatea din partea acestora si numai in scopurile mentionate pentru colectarea datelor.

In acest mod sunt oferite garantiile necesare menite sa asigure ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, in functie de serviciile subcontractate precum: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii,  furnizate de varii companii.

Accesand website-ul www.pantoficustil.ro va exprimati acordul cu privire la comunicarea informatiilor comerciale enumerate mai sus.

S.C. ANDRUSCA SI ALEXA S.R.L. se obliga sa ia toate masurile necesare pentru pastrarea datelor cu caracter personal de o maniera exacta, completata si actualizata, pentru a indeplinii scopurilor pentru care acestea au fost colectate. Datele inexacte sau incomplete vor fi rectificate sau eliminate.

Datele cu caracter personal vor fi pastrate numai pe perioada necesara indeplinirii scopului stabilit, cu respectarea drepturilor persoanei vizate prevazute de Legea 677/2001, in special a dreptului de acces/informare (art. 13), de interventie (art. 14 din) si de opozitie (art. 15).

Pentru comenzi datele dvs personale, dintre cele care sunt cuprinse in documentele financiar-contabile sau in documente care se anexeaza documentelor financiar-contabile, vor fi pastrate 10 ani conform dispozitiilor art. 38 din Anexa 1 la Ordinul nr. 2634/2015 privind documentele financiar-contabile, emis de Ministerul Finantelor Publice si nu vor fi accesate in niciun alt scop decat scopul legal pentru care sunt arhivate. Dupa 10 ani aceste date vor fi distruse.

In urma verificarilor periodice, datele cu caracter personal detinute de operator, care nu mai servesc realizarii scopului sau indeplinirii unor obligatii legale, vor fi distruse sau transformate in date anonime.

Furnizarea datelor personale catre www.pantoficustil.ro nu implica obligativitate si persoanele vizate pot refuza furnizarea acestor date si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date.

Pentru exercitarea acestor drepturi si/sau stergerea datelor personale, va rugam sa trimiteti o adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata – transmisa la adresa noastra de e-mail: office@pantoficustil.ro.

In cazul in care operatul decide transferul de date cu caracter personal catre o parte terta de pe teritoriul unui stat din afara Uniunii Europene vor fi respectate cu prioritate dispozitiile art. 44 si art. 49 GDPR. Operatorul va analiza intotdeauna oportunitatea transferului de date cu caracter personal iar deciziile sale vor fi guvernate de respectarea principiului general al transferului prevazut de Regulament.

Astfel, fiecare decizie a operatorului va analiza ofertele de la nivelul Uniunii Europene, de la statele despre care se cunoaste ca pot oferi un nivel adecvat de protectie si sunt recunoscute ca atare la nivelul Uniunii sau state care fac parte din sistemul Privacy Shield si abia apoi operatori din state terte care din punct de vedere logistic si cu asigurari contractuale riguroase pot oferi gradul de securitate impus de normele europene.

S.C. ANDRUSCA SI ALEXA S.R.L. ia toate masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat.

Politica Prelucrarii Datelor Personale poate fi revizuita periodic, in functie de modificarile si completarile legislative aplicabile, precum si de nivelul de dezvoltare tehnologica.

COOKIES:

Pentru a putea veni in intampinarea clientilor, magazinele on-line uziteaza conceptul de cookies, ce reprezinta pachete de date ce se instaleaza pe terminalul de pe care clientul acceseaza site-ul prin intermediul browser-ului folosit si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului.

Fisierele de tip cookies fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intru-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si ofera servicii precum colectarea de date privindasigurarea cerintelor de confidentialitate on-line, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ajuta administratorul site-ului sa inteleaga experienta on-line a utilizatorului, permitand astfel imbunatatirea structurii si continutului acestuia, fara a mai fi necesar un sondaj sau colectarea de date privind identitatea persoanei respective.

Odata cu acceptarea termenilor si conditiilor, a politicii de protectie a datelor cu caracter personal, persoana vizata este informata si cu privire la politica gestionarii cookies-urilor.